26 August, 2016

MCQ GK DOZE: Geography :Universe and Solar System - Page 4

Dear Aspirants,
In last three pages we have discussed various Questions from solar system, the sun, theory of Universe and Galaxy. In this page we will look into various planes of the solar system, their physical orientation, there Environments, Size Physical Condition and more. In our solar system there are Eight planets and each of them are very different in terms of physical appearance, in terms of environmental condition, in terms of life sustainability etc. Let's go in depth and explore unrevealed facts of planets of our solar system.

1. How many planets are their in our solar system?
a. 7
b. 8
c. 9
d. 10

2. Which of the following of planet contains the nearest and the fastest planet to the Sun?
a. Mars and Neptune
b. Mercury and Uranus
c. Mercury and Neptune
d. Venus and Neptune

3. Which of the following combination contains the biggest and the smallest planet of solar Syatem?
a. Jupiter and March
b. Jupiter and Mercury
c. Saturn and Mercury
d. Jupiter and Neptune

4. Which of the following planet is the Terrestrial or Rocky Planet?
a. Jupiter
b. Saturn
c. Neptune
d. Earth

5. Which of the following is not the Tessestrial or Rockey Planet?
a. Jupiter
b.Mercury
c. Mars
d.Earth

6.Which of the following is the Jovian or Gaseous Planet?
a. Urenus
b. Mercury
c. Venus
d. Mars

7. Which of the following is not the Jovian or Gaseous Planet?
a. Jupiter
b. Saturn
c. Neptune
d. Mars

8. Which of the following statement is true for Two planets namely Earth and March?
a. Both are Outer planets
b. Both are inner planet
c. Earth is inner planet and Mars is outer planets
d. Earth is outer planet and Mars is Inner planet.

9. Which of the following statement is true for Inner planet?
a. Inner planets are nearer to Sun
b. Inner planets have thin and rocky crust
c. Inner planets have thin atmosphere?
d. All of Above

10. Which of the following statement is not true for Outer planets?
a. They made of gases
b. They have ring system around them.
c. They are made up of hot gases mainly hydrogen and helium.
d. They have very few natural satellites









Answers
1. b
2. c
3. b
4. d
5. a
6. a
7. d
8. b
9. d
10. d

No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...