20 March, 2016

MCQ Daily DOZE: Physics- Units and Measurement –Page 2



Dear Job Aspirants,
 Continuing with the topic Unit and Measurement in this page 2 we will focus on some more important questions and answer keys which will be helpful for all type of competitive examinations. Following are the 10 question to be tested for your physics GK in Unit and Measurement Section. Let’s have a test.
1.  The unit of force Newton and Dyne has a relationship. 1 Newton is equivalent to?
 a. 10^5 Dyane
 b. 10^7 Dyne
 c. 10^3 Dyne
 d. 10^10 Dyne
2. The unit of work joule and erg has a relationship. 1 Joule is equivalent to?
 a. 10^5 erg
 b. 10^7 erg
 c. 10^3 erg
 d. 10^10 erg

3. 1 Pound is equivalent to?
 a. 0.5057 Kg
 b. 0.5537 Kg
 c.  0.4537 Kg
 d. None

4. 1 atomic Mass Unit(AMU) is equivalent to which one of the following?
 a. 1.6 x 10^-19 Kg
 b. 3.2 x 10^-19 Kg
 c. 3.2 x 10^-31 Kg
 d. 1.66 x 10^-27 Kg

5. 1 Angstron is equivalent to which one of the following?
 a.  10^-10 m
 b. 10^-15 m
 c. 10^-9 m
 d. 10^-6 m

6. 1 Micron is equivalent to which one of the following?
 a.  10^-10 m
 b. 10^-15 m
 c. 10^-9 m
 d. 10^-6 m

7.  Moment of inertia and Pressure are?
 a. Both are Scalar quantities.
 b. 1st one is Scalar and 2nd one is Vector Quantity.
 c. 1st One is vector and 2nd One is Scalar Quantity
 d. Both are Vector quantities.


8. The distance travel by any moving object in unit time interval is called?
 a. Velocity
 b. Speed
 c. Acceleration
 d. None

9. The rate of change of velocity of any object is coined as?
 a. Speed
 b. Acceleration
 c. velocity
 d. None

10. When Velocity of any object decreases with time then it is called?
 a. acceleration
 b. Speed
 c. retardation
 d. None

Answers:
1. a
2. b
3. c
4. d
5. a
6. d
7. d
8. b
9. b
10. c

No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...