20 March, 2016

MCQ Daily DOZE: Miscellaneous – Important Dates - Page 2



Dear Job Aspirants,
 Continuing with the Important dates and days in this second page we will try to focus on some more important national and international dates which are celebrated for different reason globally or nationally and which we generally don’t give more attentions but comes in many examinations. Have a look on those important dates.
1. Tourism day is celebrated in which day?
 a. 5 September
 b. 1 December
 c. 25 January   
 d. 1 may
2.  National Science day is celebrated on?
 a. 28 February  
 b. 1 December
 c. 5 June
 d. 1 may

3. International Safety day is celebrated on which day?
 a. 5 September
 b. 1 December
 c. 5 June
 d. 4 March   

4. World Water day is celebrated on which day of march?
 a. 5th  March
 b. 1st  March
 c. 22nd March      
 d. 31st March

5. Earth Day is celebrated on which of the Following day?
 a. 11 December
 b. 7 March
 c. 23 April   
 d. 2 October

6.  Indian Civil Service Day is Celebrated On?
 a. 21 April      
 b. 7 March
 c. 8 march
 d. 2 October

7. Mother’s day is celebrated on which of the following day?
 a. 1st Sunday of May
 b. 2nd Sunday of May    
 c. 3rd Sunday of May
 d. None

8. Which day is celebrated as Anti-Terrorism day worldwide?
 a. 11 December
 b. 7 March
 c. 8 march
 d. 21 May     

9 When does Father’s day is Celebrated?
 a. 1st Sunday of June
 b. 2nd Sunday of June
 c. 3rd Sunday of June      
 d. 4st Sunday of June

10. When does Children’s day is Celebrated?
 a. 11 December
 b. 14 November   
 c. 8 march
 d. 2 October

11. World Environment Protection Day is Celebrated On?
 a. 21 April      
 b. 7 March
 c. 8 march
 d. 26 November   

12. International Day for the Abolition of Slavery is Celebrated on which of the following day?
 a. 1 June
 b. 2 December      
 c. 3  May
 d. 26 November

13. Which day is celebrated as National Energy Conservation Day?
 a. 11 December
 b. 7 March
 c. 8 march
 d. 14 December          

14. United Nations (UN) day Celebrated on which of the following day?
 a. 24 October     
 b. 2 May    
 c. 24 November
 d. 2 June

15. Which day is celebrated as World Literacy Day?
 a. 11 December
 b. 7 March
 c. 8 September  
 d. 21 May     




Answers:
1. c
2. a
3. d
4. c
5. c
6. a
7. b
8. d
9. c
10. b
11. d
12. b
13. d
14. a
15. c

No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...