20 March, 2016

MCQ Daily DOZE: Geography – Universe and Solar System – page 2



Dear Job Aspirants,
Universe and Solar System in this topic we have gone through some basic questions in the page 1 and in this page we will look some more frequently asked popular question in many competitive examinations: Let’s have a look few more questions on Solar system.
1. What type of orbit do the Planets have during revolve around the sun?
 a. circular
 b. Hyperbolic
 c. Elliptical    
 d. 3 dimensional
2. Name the nearest and farthest planets from the Sun?
 a. Mercury and Pluto
 b. Mars and Neptune
 c. Mercury and Neptune   
d. Mars and Pluto

3. Which of the following is not a gaseous planet?
 a. Jupiter
 b. Saturn
 c. Neptune
 d. Mars   
        
4.  Which of the following is not a terrestrial planet?
 a. Uranus        
 b. Mercury
 c. Venus
 d. Earth

5. Which of the following is called the dwarf Planet?
 a. Uranus
 b. Pluto           
 c. Neptune
 d. Mars

6. Which of the following is the biggest and smallest planet of our Solar System?
 a. Pluto and Mercury
 b. Uranus and March
 c. Jupiter and Mercury      
 d. Mars and Jupiter

7. Which of the following is the nearest planet to sun of our solar system?
 a. Venus
 b. Mars
 c. Earth
 d. Mercury   
   
8. Which of the Following is the farthest planet from Sun in our solar system?
 a. Jupiter
 b. Uranus
 c. Neptune   
 d. Pluto

9. Which of the following Planet have the Maximum number of Satellite?
 a. Jupiter
 b. Saturn     
 c. March
 d. Venus

10. Which of the following planet is nearer to the earth?
 a. Mars           
 b. Venusm
 c. Mercury
 d. Jupiter

Answers:
1. c
2. c
3. d
4. a
5. b
6. c
7. d
8. c
9. b
10. a

No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...