20 March, 2016

MCQ Daily DOZE : Biology- Important Terms of Biology– Page1



Dear Exam Aspirants
 Biology as a GK subject in all type of competitive examination it is seen that many questions comes from important terms of biology and thus knowing some important terms of biology to have a good score in competitive examination is very much important. In this page series we will be focusing on some commonly asked biology terms and related topic.
1. The term ‘Dermatology’ is related with?
a. Study of teeth
b. Study of Joints
c. study of cell
d. Study of skin     

2. The term ‘Anthropology’ is related with?
a. Study of teeth
b. Study of Joints       
c. study of cell
d. Study of skin

3. The term ‘Cytology’ is related with?
a. Study of teeth
b. Study of Joints       
c. study of cell          
d. Study of skin

4. The term ‘Exobiology’ is in connection with?
a. Study of possibility of Life in space    
b. Study of possibility of life in Moon
c. Study of External characteristics of Biological Things
d. None

5. Study of Insects is called which of the Following?
a. Etiology
b. Entomology     
c. Mycology
d. Hepatology

6. Study of Liver is called which of the Following?
a. Etiology
b. Entomology      
c. Mycology
d. Hapetology   

7. Study of fungi is called which of the Following?
a. Etiology
b. Entomology     
c. Mycology       
d. Hapetology

8. Study of Causative agent of disease is called which of the Following?
a. Etiology     
b. Entomology     
c. Mycology
d. Hapetology

9. Embryology is the term which of the following describes it?
a. Study of Soil Science
b. Study of fertilization of Egg   
c. Study of Insects
d. Study of animal behavior

9. Anthology is the term which of the following describes it best?
a. Study of Soil Science
b. Study of fertilization of Egg
c. Study of Insects
d. Study of Flower and Flowering Plant   






Answers:
1. d
2. b
3. c
4. a
5. b
6. d
7. c
8. a
9. b
10. d

No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...