26 October, 2015

MCQ Daily DOZE: Miscellaneous – Important Dates - Page1



Dear Job Aspirants,
There are various questions which are not included in the syllabus of any competitive recruitment examinations. Since General Knowledge do not have any specific topic or chapter thus this GK section may contain any type of question which cannot be predicted by given syllabus. This Miscellaneous daily DOZE series gives various MCQ questions for the reader covering various topics out of syllabus. Hope this Series will be very helpful for all RRB or SSC job Aspirants. 

1. When does the World Environment day is celebrated?

 a. 5 September
 b. 1 December
 c. 5 june
 d. 1 may

2.  When does the World AIDs day is celebrated?

 a. 5 September
 b. 1 December
 c. 5 june
 d. 1 may

3. When does the International Labour day is celebrated?

 a. 5 September
 b. 1 December
 c. 5 june
 d. 1 may

4. When does the teacher’s day is celebrated?

 a. 5 September
 b. 1 December
 c. 5 june
 d. 1 may

5.  When does the UNICEF day is celebrated?

 a. 11 December
 b. 7 March
 c.  8 march
 d. 2 October

6.  When does the Gandhi Jayanti /Non-Violence day is celebrated?

 a. 11 December
 b. 7 March
 c.  8 march
 d. 2 October

7. When does the world health day is celebrated?

 a. 11 December
 b. 7 March
 c.  8 march
 d. 2 October

8. When does the International women’s day  is celebrated?

 a. 11 December
 b. 7 March
 c.  8 march
 d. 2 October

9. When does the Human Rights  day is celebrated?

 a. 10 December
 b. 7 March
 c.  8 march
 d. 2 October

 10. When does the World Population day is celebrated?

 a. 11 December
 b. 11 June
 c.  8 march
 d. 2 October

Answers:
1. c
2. b
3. d
4. a
5. a
6. d
7. b
8. c
9. a
10. b


No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...