28 September, 2015

MCQ GK on Biology - Books and Authors - Page1

Dear Exam Aspirants
GK Section of all the Examinations contains questions from variety of Fields. Biology is one of the very important subjects for any technical and non-technical examinations for all RRB, SSC, and Banking, UPSC or any other Public sector of private firm examinations. Many questions from Biology are asked in all examinations in the GK section. So Knowledge of Basic Biology is very also important for any exam to crack. This MCQ GK on Biology Series will help you to revise your Basic Biology Knowledge. Below, some MCQ GK questions from Biology chapter Important Terms of Biology and Books and Authors are listed. Try to answer them first without looking the Answer keys.


1.Who First Coin the Term Biology?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Lamarck and Treviranus
d. Charles Darwin

2.Who is Called the Father of Zoology?
a. Lamarck
b. Theophrastus
c. Lamarck and Treviranus
d. Charles Darwin

3.Who is Called the Father Of taxonomy?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Linnaeus
d. Charles Darwin

4.Who is Called the Father Of Botany?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Linnaeus
d. Charles Darwin

5.Who Invented Cell?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Linnaeus
d. Robert Hook

6.Who is the Author of the book “ System a Nature”?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Linnaeus
d. Charles Darwin

7.Who is the Author of the book “ The Origin of Species”?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Linnaeus
d. Charles Darwin


8.Who is the Author of the book “ Philosophic Zoologique”?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Jean Baptist Lamarck
d. Charles Darwin

9.Who Proposed the Theory ”The Theory of Natural Selection”?
a. Aristotle
b. Theophrastus
c. Charles Darwin
d. Linnaeus


10.Who is Known as the Father of genetics?
a. Johan Mendel
b. Theophrastus
c. Linnaeus
d. Charles Darwin

Answer Keys:
1. c
2. a
3. c
4. b
5. d
6. c
7. d
8. c
9. c
10. a

No comments:

Post a Comment

Like Our Facebook Page Below To Get Latest Updates On Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...